Skönheten och Odjuret

20 Nov

MV5BMTUwNjUxMTM4NV5BMl5BanBnXkFtZTgwODExMDQzMTI@__V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_

Jag heter Susanna Påhlman och jobbar på Janus i Västra Frölunda. Två timmar i veckan jobbar jag på biblioteket i Frölunda.

Jag älskar att titta på film. En av mina favoritfilmer heter Skönheten och Odjuret. Filmen Skönheten och Odjuret finns i två versioner och den jag sett senast är en spelfilm med bla Emma Thompson och Emma Watson.

Filmen börjar med att en gammal dam kommer till slottet där prinsen bor och ber om skydd mot kylan.

Den gamla damen har bara en ros som betalning. Då skrattar prinsen åt den gamla damen och visar att han tycker att hon är frånstötande. Prinsen visar ut den gamla damen som då förvandlas till en trollkvinna. Trollkvinnan förvandlar prinsen till ett fasansfullt odjur. Hon förvandlar även hans tjänare till hushållssaker.

Anledningen till att trollkvinnan förvandlar prinsen är att hon menar att prinsen inte har någon kärlek i sitt hjärta. Slottet blir bannlyst plats för att odjuret ska lära sig att inte döma någon efter utseendet för att skönheten finns inom oss.

Om prinsen lär sig att älska en annan innan det sista kronbladet faller bryts förtrollningen annars inte och då kommer han vara dömd att vara odjur i all framtid.

Hur det går får ni själva se. Jag tycker mycket om filmen som handlar om att hitta skönheten inom sig själv och hos andra. Filmen är en berättelse om kärlek, äventyr och fångenskap.

%d bloggare gillar detta: