Tjockdrottningen

13 Nov

685227”Annie Ek väger över 200 kg och tillbringar sina dagar med att drömma sig bort i andras liv på Facebook och Instagram”.
Så börjar baksidestexten på boken Tjockdrottningen av Moa Herngren. Moa Herngren har skrivit flera romaner, ungdomsböcker och faktaboken Fältguide för bonusfamiljen. Hon är också en av personerna som står bakom tv-serien Bonusfamiljen.

Den hårdförda tv-redaktören Camilla Willdow som ska vara med och starta upp den nya bantningssåpan Du är vad du äter, får ett tips om den ”lyftkranstjocka” Annie Ek. Den ensamma Annie låter sig övertalas genom att hon då tror att hon får Camilla till vän. Så är ju inte fallet Annie utnyttjas bara för att produktionen ska bli riktig saftig och få höga tittarsiffror. Det går inte riktigt som de har väntat men tittarsiffrorna blir höga och Annie blir den nya mediasuccén.
Vi får också möta den stora producenten Jarmo med personliga problem, den avmagrade programledaren Johanna som kämpar med sin överklassfasad men har brevlådan full med brev från kronofogden och flera andra karakären i den enligt boken falska tv-världen.
Moa Herngren jobbar ju själv i tv-världen och man undrar ju om det är hämtat får verkligenheten delvis…
Mycket underhållande och svart komedi om ensamhet och kampen för att få känna sig älskad om än inte så länge.
/ Åsa

 

%d bloggare gillar detta: