Här är jag

3 Aug

Än finns tid att kasta sig över denna bok och läsa innan den 19 augusti när göteborgs stadsbibliotek får celebert besök av författaren Jonathan Safran Foer som är en av de mest hypade yngre amerikanska författarna. Hans samtalspartner under besöket blir författaren och journalisten Stephan Mendel-Enk som bl a skrivit romanen Tre apor som utspelas i göteborgsjudisk miljö och Med uppenbar känsla för stil: ett reportage om manlighet.

Romanen Här är jag är rik och komplex och inte helt lätt att ringa in i korthet, men  klart är att olika slags kriser står i centrum och att den judiska familjen i berättelsen kämpar hårt med att förhålla sig till sitt arv. Den yngre generationen är tämligen sekulariserad och den äldre generationen inbitna sionister. Till det kommer en omfattande beskrivning av ett äktenskap på upphällningen. Allt skildrat i ett rasande tempo och med ett humör och formuleringar som gnistrar.

Författarbesöket är en del av Internationell författarscen GBG och evenemanget startar kl 16.30. Bäst att vara ute i god tid.

/Anna

Annonser
%d bloggare gillar detta: