Ordbrodösen

25 Jul

29700756_O_3Anna Arvidssons hajpade debutroman handlar om Alba, som bor i en värmländsk bruksort. Hennes släkt är säregen som har en stark ställning och en kraft som till varje pris måste hållas hemlig. Kvinnorna i Albas släkt är ordbrodöser. De kan med hjälp av sin skrivkunnighet styra människors sinnen. Det är en form av manipulation som kan utnyttjas till att göra människor till marionetter, på gott och ont.

Alba har aldrig önskat sig förmågan att styra andra människor, men accepterat att hennes framtid är utstakad. Hennes mor, mormor och mormors mor har alla fått kraften på sin artonårsdag. Inträdesprovet ska vara en ritual, inte ett verkligt test. När Alba misslyckas står alla handfallna. Ingen berättar vad de misstänker ligger bakom hennes oförmåga. Istället skickas Alba hastigt till en avlägsen släkting i Stockholm och bit för bit börjar hon själv lägga pusslet.
Men någon försöker hindra hennes sökande. Någon som inte skyr några medel för att nå sitt mål.
Någon som kan få vem som helst att lyda.

Det är  en väldigt spännande debut, och jag hoppas att det kommer att det kommer att komma flera böcker så snart som möjligt.

/Josefin

Annonser
%d bloggare gillar detta: