första gången jag såg dig av Tasha Kavanagh

11 Aug

 

forsta_gangen_jag_sag_dig

Hur skriva en text om en bok du inte vill avslöja för mycket om på grund av att det är det oväntade och ovanliga du gillade?

Kanske så här:

Spännande, LÄS DEN!

Eller så här:

Vad: spänningsroman berättad av deprimerad och ensam tonåring. Hon älskar sin klasskompis Alice men kärleken är inte besvarad. När hon upptäcker att det är finns ett hot mot Alice (eller finns det det?) vill hon skydda henne men går det?

Var: Någonstans i England? Mindre stad med två fish´n´chipsställen.

Vem: Författaren har en bakgrund i filmen och skrivit flera barnböcker, det här är hennes första vuxenroman.

Varför: För att den var ovanlig och fascinerande, den kändes väldigt realistisk även om jag önskar att det som skildras inte skulle kunna hända.

Eller så här:

”Yasmin är fixerad vid Alice, den populära tjejen i klassen. I en särskild Alice-ask samlar hon saker som tillhört henne: en lapp med ett ritat hjärta, ett godispapper eller en strumpa som luktar som hon. Men en dag får Yasmin syn på en ensam man som står och iakttar Alice vid skolan. Hon får för sig att han tänker kidnappa henne och ser sin chans att ingripa och bli Alices räddare. Men är Alice verkligen i fara eller är allt bara en produkt av Yasmins fantasi? Hon söker upp mannen och försöker nästla sig in hos honom för att kunna vara på rätt plats när han väl begår brottet. Men precis när hon börjat släppa tanken på att han kommer att ta Alice – det var nog inbillning alltihop – då försvinner hon.”

(det här är förlagets val för det är vad som står på baksidan)

 

Nej jag nöjer mig nog med: Kan inte fler läsa den här boken för jag vill diskutera slutet!!!

/Ida

 

 

 

 

Annonser
%d bloggare gillar detta: