Skriv ditt liv – bloggtext II

27 Apr

snöugglaEn snöuggla

 En vuxen man i en leksaksaffär som köper saker till sig själv kan verka konstigt. Men under den vuxne mannen finns en rädd och avundsjuk pojke, på jakt efter att trösta sig med presenten han aldrig fått, eller att fylla ett tomrum som inte går att fylla.

Han cirklade kring plastdjuren på jakt efter något utan att riktigt veta vad. Det som han först drogs till var dinosaurierna som hade varit hans stora intresse i barndomen. Men det vuxna i honom protesterade att den tiden var förbi och priset på dem var orimligt. Dinosaurierna övergavs för bondgårdsdjuren som han också snabbt lämnade bakom sig.Tanken på jordbruk gjorde vilddjuren mycket välkomna. Med en granskande blick vandrade han mellan björnar, hjortar och lejon, men bled föga imponerad. Barnet i honom började bli uppgivet, likt så många gånger förr, och hans vuxna jag kände sig osäker på vad som skulle göras.

Då fick han syn på den, något ensligt sittande. En snöuggla som försökte hålla våren borta genom att bara sitta.

I samma ögonblick han såg ugglan blev barnet i honom glatt. Nu hade han något och det var visdomens fågel som försökte hålla tiden tillbaka. Det gladde honom även nu i vuxen ålder, då samhället sprang förbi honom. / Joel Carlshamre

Annonser
%d bloggare gillar detta: