Eleanor & Park : [en roman]

27 Okt

rowell_ep_usRainbow Rowell har skrivit en fantastiskt fin ungdomsbok, Eleanor & Park, som utspelar sig på 80-talet och som kom ut förra året.

I boken får vi följa huvudpersonerna Eleanor och Park.
Eleanor har flyttat hem till sin mamma efter att ha bott hos vänner sedan hennes styvpappa slängde ut henne och ska börja på en ny skola. På skolbussen finns det ingen som vill att hon ska sitta bredvid dem. Alla har sina bestämda platser. Till slut förbarmar sig en kille (Park) över Eleanor och låter henne sitta bredvid honom.

Det blir början på den finaste historien jag har läst på ett bra tag. De pratar inte med varandra alls i början utan Park läser sina serier men märker efter ett tag att Eleanor också läser dem. Och sedan lyssnar de på musik tillsammans på skolbussen medan de läser serier och därefter börjar de prata med varandra.
Boken är inte bara söt utan har en lite mörk underton i sig.
Men Rowell skriver väldigt fint om kärlek och att bli kär.

Det var väldigt svårt att lägga boken ifrån sig, jag ville bara fortsätta läsa och läsa men ändå ha den kvar.

Rowell har skrivit ännu en ungdomsbok, Fangirl, som kom ut i år och som också handlar om kärlek, men den utspelar sig i nutid och handlar om en väldigt blyg tjej som skriver fanfiction.
Det är också en väldigt fin bok men den kan inte riktigt jämföras med Eleanor & Park. Båda är fina var för sig men båda väldigt läsvärda.

Läs!

ep-1280x720

Låna Eleanor & Park här!

(Låna Fangirl här!)

/ Josefin

Annonser
%d bloggare gillar detta: