Pride

14 Maj

MV5BMTU2OTcyOTE3MF5BMl5BanBnXkFtZTgwNTg5Mjc1MjE@._V1__SX763_SY821_En fantastiskt bra film som släpptes i år är Pride, som är baserad på verkliga händelser. Den utspelar sig i Storbritannien 1984 och handlar om hur homosexuella i London börjar samla in pengar för att stötta gruvarbetare i Wales som strejkar då Thatcher vill stänga gruvorna.
Filmen börjar under huvudpersonen Bromleys (spelad av George MacKay) första Prideparad. Där träffar han Mark (spelad av Ben Schnetzer) som är väldigt politiskt aktiv. Mark har precis bestämt att de skulle börja stötta gruvarbetarna och alla hans vänner hänger på.
De samlar ihop pengar och åker till Wales för att fortsätta stötta men förutom många gästvänliga och godhjärtade invånare, så stöter de på en del homofober som inte vill ha de homosexuella i sin by och inte heller deras hjälp.

Filmer som är baserade på verkliga händelser är alltid populära hos mig men den här är extra bra på alla sätt. Skådespelarna är bra, musiken är bra och filmen är både rolig och allvarlig.
En fantastisk film som du verkligen borde se om du inte redan sett den! Och har du redan sett den, så kan du se den igen.

Du kan låna filmen här!

Se trailern här:

/ Josefin

Annonser
%d bloggare gillar detta: