All inclusive med förhinder

27 Mar

Hans Gunnarsson är en mästare på att skildra en lite misslyckad, småfet, medelålders och melankolisk svensk och placera hen i en avkrok långt från den smarta storstadsmänniskans domäner.
Han är en produktiv författare och har bl a skrivit den första svenska golfromanen Albatross som är mycket underhållande även om en inte vet ett jota om golf.

I syn nya roman All inclusive har han placerat en, naturligtvis, halvmisslyckad författare tillsammans med en bunt tämligen osympatiska svenska individer på ett all inclusive-hotell på västindiska Guadeloupe. För övrigt samma ö som den nobelpristippade författaren Maryse Conde skildrat i flera av sina uppväxtskildringar.

Författaren C G har fått i uppdrag av hotellägaren att skriva en roman om Guadeloupe för att locka dit fler gäster. Hans uppdrag utvecklas till något helt annat än både han och läsaren tänkt sig. Det är underhållande och skruvad läsning och resultatet blir att jag  har väldigt roligt och lovar mig själv att aldrig någonsin sätta min fot på ett all inclusive-hotell. (Trots att  Hans Gunnarsson  berättar i en intervju att han gjort research på den exotiska ön utan att bli ett dugg deprimerad.)/Anna

Annonser
%d bloggare gillar detta: