The Grand Budapest Hotel

11 Mar

MV5BMzM5NjUxOTEyMl5BMl5BanBnXkFtZTgwNjEyMDM0MDE@._V1__SX1617_SY861_En film som kom förra året, och som verkligen var fantastisk är The Grand Budapest Hotel. Ni har säkert hört talas om den; den vann 4 Oscars på galan i år och är regisserad av Wes Anderson. Wes Anderson gillar att återanvända skådespelare i sina filmer och The Grand Budapest Hotel är full av kända och duktiga skådespelare. Filmen utspelar sig i den fiktiva republiken Zubrowka mellan första och andra världskriget. I filmen får vi följa springpojken Zero Moustafa (spelad av Tony Revolori) och hans chef, dörrvakten M. Gustave H (spelad av Ralph Fiennes) som båda jobbar på The Grand Budapest Hotel. Deras äventyr är ett storslaget sådant och lika fantastiskt hela tiden.
Andra kända skådesplare som har mer eller mindre stora roller i filmen: Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Jason Schwartzman, Tilda Swinton och Owen Wilson.

Det är en spännande film med fantastiskt fina omgivningar, och det är inga sega scener eller tråkiga monologer utan allt flyter på väldigt smidigt. Filmen snurrar med en in i historien och när filmen är slut sitter man och ler.
Om man har sett en Wes Anderson-film tidigare så vet man vad man får; intressanta karaktärer och en fascinerande historia.
Se den och tipsa dina vänner om den!

Låna den här:

Se trailern här:

 

/ Josefin

Annonser
%d bloggare gillar detta: