Edge Of Tomorrow

9 Jan

EdgMV5BMTc5OTk4MTM3M15BMl5BanBnXkFtZTgwODcxNjg3MDE@._V1__SX1617_SY861_e Of Tomorrow är en actionfilm med Tom Cruise i huvudrollen som överstelöjtnanten William Cage. Han blir tvingad att vara med vid fronten när armén ska attackera utomjordingar som hotar mänskligheten. Cage är en ganska feg typ men har inget annat val än att lyda order. När de attackerar utomjordingarna dör Cage och vaknar upp för att uppleva samma dag igen och igen.
På slagfältet träffar han på soldaten Rita (spelad av Emily Blunt) som hjälper till att träna Cage så att de kan vinna över utomjordingarna. Det visar sig att hon, precis som Cage, tidigare upplevde samma dag om och om igen.

Den här filmen påminner om klassikern Groundhog Day (Måndag hela veckan) med Bill Murray som huvudrollsinnehavare, även fast den filmen innehöll mycket mindre action.
Edge of Tomorrow var en väldigt spännande och oförutsägbar film. Det är en raritet bland Hollywood-filmer att inte kunna förutspå slutet, så den är sevärd bara tack vare det.
Det är kul med en actionfilm där Tom Cruise är lite mesigare och det finns en tuff kvinna som leder huvudpersonen rätt.

Låna filmen här!

Se trailern här:

/ Josefin

%d bloggare gillar detta: