Guardians of the Galaxy

17 Sep

MV5BMTAwMjU5OTgxNjZeQTJeQWpwZ15BbWU4MDUxNDYxODEx._V1_SX640_SY720_Årets kassako för Marvel studios är utan tvekan action och science fiction-filmen Guardians of the Galaxy som hade premiär på bio i augusti. Filmen är baserad på en Marvel-serie som du kan låna HÄR!

Den handlar om Peter Quill/Star-Lord (spelad av Chris Pratt) som tillsammans med Gamora – en farlig lönnmördare (Zoe Saldana), Rocket – en prisjägare i form av en muterad tvättbjörn (röst av Bradley Cooper),  Groot – ett slags träd och Rockets privata livvakt som bara kan säga en sak (röst av Vin Diesel) och Drax – en brottsling som vill hämnas på Ronan (Dave Bautista) blir tvingade att rädda galaxen. För att hindra världen att gå under (klassiskt tema) måste de fem motvilligt samarbeta för att bekämpa skurken Ronan (Lee Pace) som vill förstöra allt och alla.

Det bästa med filmen enligt mig är soundtracket. Det är bara 80-tals hits, bland annat hörs Blue Swede – Hooked on a Feeling i trailern och gör filmen mer speciell än vanliga sci-fi- eller actionfilmer. Filmen är, enligt mig, väldigt rolig och även om lite förutsägbar så har den många fina ljuspunkter och jag och andra biobesökare skrattade högt flera gånger.

Filmen finns ännu inte att låna på biblioteket, det dröjer nog till nästa år men det är absolut en film att hålla utkik efter!

Se trailern här:

/Josefin

Annonser
%d bloggare gillar detta: