In i labyrinten

23 Jun

 

sigge e

Sigge Eklund är författaren, mediamannen, bloggproffset, en av de medverkande i Sveriges populäraste podcast, med mera, med mera.
Kärt barn har många namn…
Nu har han skrivit en ny roman, den enda som inte är självbiografisk enligt honom själv, In i labyrinten.
Det är nån sorts relationsdrama med thrilleranslag. Handlingen kretsar runt försvinnandet av 11-åriga Magda, dotter till Åsa psykologen som kämpar mot medicinska lösningar och Martin den stora förläggaren.
Det andra paret som har en stor del av handlingen är Tom internetpionjären och Katja f.d DJ som sadlat om till sjuksköterska och poet.
Huvudpersonerna tillhör en medie- och kulturmedelklass med makt, pengar och ärvda meriter.

in i labyrintenBoken är insprirerad av den brittiska flickan Madeleine McCanns försvinnande. Hon försvann från familjens hotellrum under en semester i Portugal 2007.
Vad hände Magda? Vem är skyldig? Det är förstås det man vill veta och det som det kretsar runt. Sakta och omsorgsfullt nystas det upp en förklaring genom att de olika personernas liv, brister och syften blottläggs. Sigge Eklund går väldigt djupt in i personernas psyke, ibland tar det över för mycket och psykologiserandet dränker därför handlingen.
Labyrinter är ett återkommande tema i berättelsen. Är det en metafor för de självupptagna personerna i boken? De som vill ha makt och pengar och ser barn som nåt man ska ha och sen inte bryr sig så mycket om. Har de gått vilse i labyrinten?
Men det är spännande och jag gillar det, han är en duktig skribent så är det bara!

/Åsa

%d bloggare gillar detta: