Festen av Catrin Ankh – utmärkt för högläsning

6 Mar

9186447378Festen (2011) av Catrin Ankh är boken som döpt en bokklubb.

Festen är också en lättläst historia om Facebook och det svåra i att vara ung och att göra det rätta, och om att bli utsatt för förtal på nätet. En kompakt historia att läsa en regnruskig kväll och en historia med direkt anknytning till unga människor liv och vardag.

Boken sätter fingret på ett problem som jag tror många kan känna igen sig i, tyvärr. Problemet är inte nytt. Det nya är att möjligheterna att sprida information snabbt och till många har ökat explosionsartat.

Att boken är lättläst gör det också möjligt för fler att ta del av den och kanske ledas in i litteraturens värld. Att upptäcka de skatter och den visdom som finns där, och den relevans det kan ha för det egna livet. Litteraturen är ett laboratorium och en action-park, och det är just därför böcker, som till exempel Festen kan vara viktiga i människors liv. För människor i ALLA åldrar.

579519_155697831242450_2104784108_n

Första affischen för Bok-klubben Festen på Fritidsgården Ekebäcksgården, november 2012.

Högläsning är gammalmodigt. Men det innebär också att det är ett beprövat koncept, ett koncept som fungerat utmärkt på Bok-klubben Festen på Ekebäcksgårdens fritidsgård i Västra Frölunda. En viktig anledning till detta är att det skrivs lättlästa och relevanta böcker för unga. Festen är en sådan bok. Läs den gärna högt för varandra! /Anders

Och sist ett litet smakprov, en cliffhanger om man så vill, hämtat från bokens baksida.

– Det är ditt eget fel, sa Kevin tyst.

– Vad har jag gjort? ropade Sara.

Några tjejer fnissade.

Sara blev orolig.

Varför skrattade de andra?

Och vad menade Kevin?

Beställ/låna boken här!

Annonser
%d bloggare gillar detta: