Adjö det ljuva livet La Camilla!

5 Mar

lacamillaVilket liv hon har levt! I boken Adjö det ljuva livet  av Camilla Henemark och Carina Nunstedt får jag från första sidan följa med på en resa från berömmelse och glamour, ner till den mörka botten där ångesten och ensamheten är de  enda vännerna som finns kvar. Ett ändå fantastiskt liv som inte kan lämna mig oberörd. Den lilla flickan som har den extravaganta och gränslösa mormodern som läromästare och förebild, lär sig tidigt att det är viktigt att göra en snygg entré.

Redan i tonåren har hon hunnit vara framgångsrik friidrottare. Camilla   inleder en modellkarriär som gör henne till  flera stora modeskapares favorit. Det är 80-tal och  1 meter och 80 centimeter varm sex appeal, paketerad i Camilla Thulins korsett  backar knappt  för någonting. Ständigt lever hon ”on the edge”.

Med Army of Lovers blir hon en firad men också kontroversiell pop-stjärna med hela världen som arena.  Hon är också modellmamma, klubbdrottning, tvprofil och politiker med mera.

”La Camilla” har många relationer det är kungligheter, popstjärnor, miljonärer och till slut utslagna som hon själv.  Allt går snabbt, Camilla kan inte stanna så länge nånstans varken i nån famn eller på nån plats. Det slösas med pengarna, alkohol och självrespekt… Till slut faller hon också över kanten.

Boken är ju som ni förstår underhållande och flera kändisar än du kan räkna passerar revy för det verkar som alla enligt boken vill ha en bit av ”La Camilla”.  Hon håller ändå en fin ton ingen blir egentligen smutskastad och kungahistorien är väldigt respektfullt skildrad trots allt.  Det är Camillas röst som talar det hörs tydligt.

”Mitt liv är ingen Hollywoodfilm – Det är snarare en Almodovarfilm, mer kött och blod”, lyder en av många kärnfulla sentenser i den här boken.

/ÅSA

Beställ boken här>

%d bloggare gillar detta: