I huvudet på en psykoterapeut

21 Feb

Per Naroskin  välkänd radioröst från  bl a  Spanarna i P1 kom förra året ut med romanen Fuskaren som försvann där vi får följa terapeuten Martin och hans kamp med sig själv. Jag har tidigare bara läst romaner där terapisituationer skildras från andra hållet som t ex  i Christine Falkenlands Öde som handlar om en kvinna som blir besatt av sin terapeut.

Det börjar inte bra för Martin när han tvingas flytta från sin fantastiska mottagning med utsikt över Humlegården i Stockholm till en betydligt enklare lokal i en före detta tobaksaffär på Söder. Hans ekonomi är knackig, hans samboförhållande håller på att krackelera och genom ett oväntat telefonsamtal tvingas han omvärdera stora delar av sitt liv. Han hamnar helt enkelt i en kris som det är intressant att följa och som får en oväntad upplösning.

I vår är Naroskin också aktuell med en scenshow tillsammans med Niclas Strömstedt i regi av frun Sissela Kyle (Strömstedt & Freud – Du borde gå och prata med någon. Om man vill se den får man dock ta sig till Borås, Halmstad, Växjö eller mer avslägsna städer ). Anna

Annonser
%d bloggare gillar detta: