Den sista utvägen/Karina Berg Johansson

23 Dec

Karina Berg Johanssons nya bok, Den sista utvägen (2012), är hennes andra roman och den första av två planerade delar. Hennes första roman heter Synvilla och gavs ut 2010.

Julies mamma är död i en bilolycka och Julie, som också satt i bilen, har precis kommit ut från sjukhuset då hon blir skickad till Vägsende. Hennes nya hem. Vägsende är en liten by och där skall hon bo hos en moster hon knappt kände till. Det lantliga livet blir ovant för henne och kontrasterna uppenbara då Julie är van vid livet i en pulserande storstad. Men hon gör ändå vad hon kan för att finna sig till rätta.

Det dröjer dock inte länge innan Julie börjar upptäcka att det är en underlig plats hon kommit till. Småsaker först. Som att hennes nya klasskamrater har namn med ålderdomlig klang, som Ingeborg, Märit och Ivar, och att deras kläder är lika gammalmodiga. Det är också konstigt att alla verkar känna hennes mamma. Men märkligast är dock att hon inte under några omständigheter får gå ut efter mörkrets inbrott…
2141712349
Författaren använder ett enkelt och klart språk som flyter fram i samma jämna takt som berättandet. Historiens riktning är rakt framåt utan att ta några längre omvägar. Allt som allt är detta en bok som passar såväl för den som är lite läsovan som för mer erfarna läsare.

Vill du läsa en mystisk men samtidigt rakt berättad historia med inslag av romantik kan Den sista utvägen rekomenderas. /Anders

Beställ boken här !

Annonser
%d bloggare gillar detta: