Matprogram och serier…

29 Okt

Det var genom Anthony Bourdains res- och matprogram ”Anthony Bourdain: No Reservation” som jag upptäckte serieförfattaren Harvey Pekar. Bourdain far till Cleveland i Ohio, USA. Det är svinkallt, grått och maten är brun och slemmig. Men/och jag önskar jag vore där! Bourdain möter upp med serieförfattaren och dennes kompis och före detta kollega Toby Radloff, som figurerar i en del av Pekars serier. Det är något med dessa karaktärer och med deras vardag i Cleveland som jag bara älskar! För det är vardagen som Pekar skildrar i sina självbiografiska serier. Pekar går till brevlådan i blåsten varje lördagmorgon för att bli lika besviken. Han grubblar över livets mening, över förhållanden och över sitt arbete som arkivarie (”file clerk”). Och det är något med denne buttre, självrannsakande, argsinte, filosofiske jazzhipster från Cleveland, och människorna som omger honom, som bara är så älskvärt…

Låna Harvey Pekars serier (American Splendor och the Quitter!) här!

Och ni kan även låna Anthony Bourdains Kitchen Confidential: en kocks bekännelser på biblioteket!

Annonser
%d bloggare gillar detta: