Jakten på WondLa

26 Apr

Om man har läst Spiderwick böckerna så känner man genast igen namnet på författaren till Jakten på WondLa. Illustrationerna i Spiderwick är gjorda av denne fenomenale tecknare.
Nu har det alltså kommit en ny bok som både är skriven och illustrerad av Tony. Första delen av tre är det sagt och det är bara att glädja sig åt fortsättningen. En fantastik berättelse om en framtida värld där Eva Nio, som huvudpersonen heter, har bott i en fristad under jord. Hon har under sina tolv levnadsår inte träffat någon levande varelse utan bara sin ”fostermor” Modr, som är en överbeskyddande robot.
Eva har aldrig varit över jord och hon funderar mycket på var och när hon kanske kan träffa andra som är som hon och på hur livet är där uppe.
Eva äger en gammal bild som föreställer ett människobarn, en vuxen människa och en robot, och de halvt bortnötta orden Wond och La. Det är hennes käraste ägodel och hon undrar mycket över den bilden.
Plötsligt en dag så blir fristaden attackerad av ett fruktansvärt monster och Eva tvingas fly hals över huvud. Hennes fostermor hjälper henne att fly upp genom ett fläktrör och plötsligt så är Eva över jord. Nu börjar ett fantastiskt äventyr i en för Eva helt ny värld. Hon får uppleva de mest spännande och även hemska äventyr som man kan tänka sig. Underliga varelser och otroliga platser avlöser varann i en svindlade historia. Helt underbar och en sådan där härlig bok som är riktigt svår att lägga ifrån sig. Jag ser med spänning fram mot del två. /Anne-Lill

Annonser
%d bloggare gillar detta: