Barn, bilderböcker och bibliotek

5 Apr

 Tre av fyra måndagar så har vi som jobbar på folkbiblioteken i Göteborg möjlighet att tipsa om böcker i lokalradion. Mycket trevligt för oss och populärt bland lyssnarna. Det kan man se på antal utlån och reservationer som uppstår efter ett sådant bokpratsprogram.

Sist jag var iväg så tipsade jag om härliga bilderböcker som alla handlade om läsning och bibliotek. Det finns så otroligt många bra bilderböcker och om de då också handlar om bibliotek så är lyckan fullständig.

Det är en bok!  Det är en bok av Lane Smith

Underfundigt om skillnaden mellan att läsa en bok och jobba med en dator. Festliga illustrationer. Lane Smith har skapat en bilderbok som tar parti för boken – raka motsatsen till Ipad. 

Pipliotek   Pipliotek ! av  Lorenz Pauli och Kathrin Schärer

Härlig och fartfylld bok om räven som inte kan läsa (och har lite svårt med uttal), men som blir invigd i bibliotekens underbara värld av en liten mus. Han får också god hjälp av en höna.

Mamma Mu läser  Mamma mu läser av Jujja Wieslander

Den här kossan är min favorit. Hon är nyfiken och påhittig och vågar göra saker som inte en ko skall göra. I denna bok åker hon med bonden till biblioteket och hittar fantastiska böcker som hon läser och begrundar och som vanligt så blir hennes vän “Kråkans” mycket upprörd. Härliga och innehållsrika illustrationer av Sven Nordqvist. / Anne-Lill

Annonser
%d bloggare gillar detta: