Det ska börjas i tid…

13 Jul


Tänk att det finns pekböcker om ALLT!
Jag hittade precis boken Minsta boken om Fjällvandring, i hyllan på biblan. En jättesöt bok i hård kartong, där man kan lyfta på flikar och se att det är bra att använda myggolja, om man lyfter på en flik som ser ut som en jordhög ser man hur fjällräven bor (han äter popcorn framför tvn såklart…)
Jag tycker det är roligt att det verkar som att det finns böcker för de allra minsta om ganska udda ämnen, det finns även tex: Lilla monsterboken, Nicke Nyfiken på rymdfärd och en massa mer.
men när man ser till vilka åldrar dessa böcker rekomenderas så står det ofta, från 1 år. Det är ju helt fel! Jag tycker man ska börja läsa med sitt barn redan när barnet är bara några få månader gammal. Nu väntar jag själv på mitt första barn, och när han/hon kommit till världen hoppas vi att vi kan läsa för bebisen när den är så liten. (Fjällvandringsboken kommer säkert läsas!)
Bebisar brukar tycka att bara det faktum att det kommer fram nya saker om man vänder sida är som magi! Och det ska ju vara något magiskt med böcker, även för de minsta.
Ni vet väl att vi har sagostunder o rim och ramsor för bebisar på Västra Frölunda biblioteket? Viktigt för bebisens språkutveckling!
Välkommen in så berättar vi mer!

Trevlig sommar på er alla önskar Johanna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: