Det Du läser Händer På Riktigt!

18 Maj

Tänk Dig att du får en bok från en tant i en kiosk. Du kommer till skolan sent, med andan i halsen, och din fröken ber dig att ställa dig framför klassen och ge ett boktips. Du tar upp boken du just fick av tanten, slår upp en sida på måfå, läser: ”Det hördes en bestämd knackning på dörren”, då händer det, det knackar, in kliver en polis, som säger att skolan ska utrymmas.

Nästa gång du börjar läsa ur boken så händer samma sak, alltså inte att det kommer in en polis, men att det du läser händer På Riktigt, och nästa också… Kusligt, va?
Det är precis vad som händer Hanna, i Slumpens bok. Det visar sig att den magiska boken är mycket värdefull, och andra, inte så trevliga typer är ute efter den.
Det här är en litet annorlunda bok, som blandar vardag med sagornas magi på ett härligt sätt. Jag får mycket tankar när jag läser den, vad är meningen med allting? Finns det ett öde som redan är bestämt? Är allt som sker bara slumpen som styr, eller kanske ligger svaret någonstans däremellan… Djupa tankar. Har dom något svar?
Vi läser den till Bokslukarträffen den här veckan.
Slumpens bok av Åsa Lind. Rekommenderas!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: