Vilket härligt väder!

17 Sep

Regnet öser ner och nu kan jag ligga i soffan och läsa utan att tänka på sol, bad och glass. För glass kan jag ju läsa mellan kapitlen…

Jag måste bara tipsa om 2 spännande böcker. Lätta att läsa men svåra att släppa! Båda 2 är skrivna av samma författare, KG Johansson. Dom handlar om något som jag också gillar att göra nämligen att spela spel – både på datorn och tv-spel.

I boken Spelet är John ensam hemma. Han har spelat World of Warcraft hela natten när det plötsligt ringer på telefonen. Mannen som talar med John är stressad och vill att John ska komma till badstranden klockan 4 på natten. John blir nyfiken och cyklar ner till stranden. Där lägger en man till med en jolle och räcker över en påse till John… I påsen ligger en pistol som tillhör ett dataspel. John förstår att mannen vill att han ska göra något med spelet, men vad?
Spelet heter TERROR WARS och när John börjar spela går tiden fort! Han är fångad och kan inte sluta spela… Han känner också att spelet börjar förändra honom. John börjar tänka konstiga tankar…

Den andra boken heter Nivå 13 och handlar om Jim. Jim gillar dataspel och är rätt så smart. Han är mobbad i skolan bara för att han är bra i matte och språk och har det jobbigt hemma med en pappa som försvunnit. När Jim spelar dataspel blir han en hjälte som lyckas med allt. I spelhallen provar han ett nytt spel och det är häftigare än något annat. OdyZeus är ett virtuellt spel, allt man gör i spelet känns som om det sker i verkligheten. Ingen har ännu nått nivå 13 i spelet, det är en hemlig nivå och då dyker gudarnas kung i gamla Grekland upp. Först känns allt spännande men sen börjar det hända saker. Spelet blir ett spel på liv och död!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: