Noveller…

15 Apr
Jag gillar att läsa noveller! Det går lite i perioder hur mycket jag gör det, men det är alltid lika trivsamt. Tycker om att dyka rakt ner i en speciell situation i ett speciellt skede i någons liv, för att sedan bryskt lämna det när man just blivit bekant med den. Visst, det är korta berättelser, men oj vad man kan få mycket läsning ändå. Ta bara den förtjusande Alice Munroes tänkvärda novellsamlingar om livet och alla dess beståndsdelar!

Men här och nu tänkte jag tipsa om två andra författare som båda utkom med novellsamlingar år 2008. De är vitt skilda i sina innehåll och i sin ton, men de är båda mycket läsvärda.

Främmande jord är skriven av Jhumpa Lahiri och hamnade snabbt på bästsäljarlistorna över flest sålda böcker. I åtta underbara berättelser får vi följa indiska invandrarfamiljer i USA. Vi får ta del av de olika kulturerna som krockar och spänningarna mellan de olika generationerna. Det är starka familjeband, men också en stark längtan efter egen identitet och inte minst kärlek!

Paris-Dakar är skriven av Jens Liljestrand och består av sju berättelser där mansrollen skildras på ett synnerligen annorlunda sätt. Det är makabra situationer som man får ta del av, en del mer än andra, men det berättas både med värme och svart humor så resultatet blir väldigt bra! Man blir lite omskakad ibland, men fortsätter att läsa just för att berättelserna är så fascinerande och faktiskt väldigt tänkvärda.

Så, gott folk, läs och njut! Jag tror noveller är det nya svarta. Vad tror ni? 😉 /Sandra

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: