Litteraturvecka – Andrea Räder

23 Mar

Litteraturveckan är en hel vecka full med spännande möten mellan barn och författare. Idag får Slottsbergsskolan i Frölunda träffa en författare och illustratör som heter Andrea Räder. Förresten vet du vad illustratör betyder? Illustratör är den som illustrerar boken. Alltså gör bilderna i boken. Andrea Räder är jätteduktig på att göra fina bilder. Du kan se här vilka fina omslag och bilder hon gör! Omslagen ser ut som små tavlor.
Kanske kommer hon att prata om Bröderna Grimms sagovärld? Andrea har forskat om hur bröderna Grimm levde – visste du att dom levde tillsammans i hela sitt liv? Bra att Andrea är så duktig på tyska, hon bor faktiskt både i Tyskland och Sverige.
Eller så kommer hon kanske att prata om Snövit och de sju dvärgarna… Tänk att Andrea har forskat om den sagan och kanske är det så att de sju dvärgarna egentligen inte alls var några kortvuxna små män. Utan barn som tvingades att arbeta nere i de mörka, trånga gruvgångarna.
Eller så kommer hon kanske att prata om någon ny spännande bok!

Hon har även gjort bilderna till faktaböcker som Första boken om Järnåldern, Stenåldern och Vikingarna, sångböcker och bilderböcker.
 
Hon har även illustrerat de lättlästa böckerna om Milo, skrivna av Åsa Storck:
 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: