Allsvenskan startar, fotboll på bibban och bra böcker att läsa!

9 Mar


Torsdagen 18 mars var brons-vm-vinnaren Kennet Andersson och Offsides chefredaktör Tobias Regnell på Frölunda bibliotek och pratade om fotboll och media.

Tobias Regnell, chefredaktör för Offside tipsar om 3 bra fotbollsböcker

3 bra fotbollsböcker

1. Fever Pitch av Nick Hornby
Klassikern för moderna fotbollssupportrar. En självbiografi från den numera världsberömda författaren där han beskriver ett liv som dominers dag och natt av Arsenal. Anders Limpar, i Arsenal under första halvan av 90-talet och numera halvt bortglömd i Sverige, spelar en oväntat stor roll i Hornbys själsliv.

2. VM-boken av Jesper Högström
Bra laddning inför sommarens mästerskap. Högström går igenom alla mästerskap med sedvanlig noggranhet och underfundighet. Sammanhållen berättelse med de stora matcherna men också de bortglömda bråken och spelet bakom kulisserna. Även en rejäl statistikdel. Kommer i ny uppdaterad upplaga i vår.

3. The Keeper of Dreams av Ronald Reng
Den osannolika men sanna historien om Lars Leese, målvakten som ödet skickar från tyska gärdsgårdsdivisoner till engelska Premier League och en match mot Liverpool på Anfield inför 45 000 åskådare. Leeses storögda men nyktra syn på toppfotbollens urartade tillvaro är dessutom lika underhållande som hans egen fotbollslivsresa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: