Julklappstips

11 Dec
Att läsa högt tillsammans är mysigt. Och att samtidigt titta på vackra bilder än ännu bättre. Under julhelgen kan man sjunka ner i soffan med familjen och tillsammans njuta av två klassiska berättelser som blivit fantastiskt vackra bilderböcker.
Tintomara i storskogen av Cecilia Sidenbladh med bilder av Tord Nygren bygger på den klassiska berättelsen om Tintomara som skrevs av Carl Jonas Love Almqvist. I bilderboken får Tintomara äntligen uppleva en riktig skog, hon som bara sett träd och djur på teatern. En bok full av mystiska djupa skogar och alla förtrollande små djur som finns där.
 
Astrid Lindgrens berättelse Inga rövare finns i skogen, skrevs redan 1949 och finns nu i en illustrerad nyutgåva i bilderboksformat. Berättelsen handlar om Peter och dockan Mimmi som säger att det finns rövare utanför hennes fönster. Peter kliver in i dockskåpet och måste hjälpa Mimmi att försvara sig och skydda sitt värdefulla pärlhalsband. Den här sagan är spännande och rolig och perfekt för lata jullovsdagar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: