Böcker om hästar som ändå inte är…

30 Nov

hästböcker! Nu har det kommit två helt olika böcker som har en enda gemensam sak – att de handlar om hästar. Och om så mycket mer – typ livet!

Rör inte Mississippi! handlar om Emma som hälsar på hos sin mormor Dolly under sommarlovet. En gammal rik man i byn dör plötsligt och hans enda levande släkting och arvtagare till rikedomen är en systerson. Men den här systersonen vill sälja mannens häst Missippi till slaktaren. Dolly som alltid tar hand om övergivna djur köper istället hästen och ger den till Emma. Emma är överlycklig, men lyckan blir kort! För systersonen kräver helt plötsligt tillbaka Mississippi och han ställer till bråk och skyr inga medel. I byn börjar det nu ryktas om att Mississippi har står betydelse för arvet och snart sker det inbrott, kidnappning, och hot.
Adzerk den vita hästen handlar om Emma och hennes föräldrar som flyttar till Mongoliet en tid. Emma längtar till sin sköthäst Ajax och pinar igenom sig några månader i Ulan Bataar. En dag träffar hon Baska som också älskar hästar. Det stora äventyret börjar när Emma följer med Baskas familj till landet. Där finns nämligen Adzerk, den vita hästen. Adzerk anses vara en omöjlig häst men Emma försöker få Adzerk att lita på människor igen. En annorlunda hästbok! /Camilla
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: